Veelgestelde vragen (FAQ's)

Organisaties

De website Vrijwilligerswerk Eemsdelta is een gratis platform om kandidaten en aanbieders van vrijwilligerswerk met elkaar in contact te brengen. Organisaties en vrijwilligers kunnen zich gratis registreren. Ook aan het plaatsen van en reageren op vrijwilligersvacatures zijn geen kosten verbonden. Lees onze voorwaarden voor meer informatie.

Klik in het menu op Registreren/Login. Je komt nu op de pagina waar je een account kunt aanmaken. Klik daartoe eerst op de knop "Organisatie". Vul vervolgens alle benodigde gegevens in en klik onderaan op de knop "Registreren". Je account wordt nu aangemaakt en het team van Vrijwilligerswerk Eemsdelta krijgt een melding dat je een organisatieaccount hebt aangemaakt. Na goedkeuring door iemand van het team kun je volledig gebruik maken van alle voordelen van je account. Wij verzoeken je om in de tussentijd het account zoveel mogelijk aan te vullen met je organisatiegegevens. Om de vacaturebank zo aantrekkelijk mogelijk te houden voor vrijwilligerskandidaten keuren we je organisatieaccount pas goed als deze voldoende is gevuld met relevante informatie over je organisatie. Daarmee vergroten we de kans dat vacatures snel worden ingevuld. 

Login in je account en klik in het menu op "Plaats een vacature". Vul alle benodigde gegevens in en klik onderaan op de knop "Plaats de vacature". Voordat je vacature op de website wordt geplaatst beoordeelt het team van Vrijwilligerswerk Eemsdelta of de vacature aan alle eisen voldoet. Na goedkeuring wordt je vrijwilligersvacature automatisch op de website geplaatst en ontvang je daarover bericht in je mailbox. Is je vacature ingevuld? Zet je vacature dan op "ingevuld". Raadpleeg de FAQ's voor meer informatie over het beheer van je vacatures.

Login in je account en klik in het menu op "Vacaturebeheer". In het scherm dat opent klik je nu op de vacature die je wilt wijzigen. Je hebt vijf opties die hieronder worden uitgelegd (klik op de afbeelding):

 1. Ingevuld
  Als je vacature is ingevuld vink je dat hier aan. De vacature is daarna niet meer zichtbaar in de vacaturebank.
 2. Bekijken
  Door op het oogje te klikken krijg je te zien hoe je vacature op de website zichtbaar is voor potentiële kandidaten.
 3. Dupliceren
  Heb je een vacature die vergelijkbaar is met een bestaande vacature, klik dan op de kopieknop.
 4. Bewerken
  Wanneer je een bestaande vacature wilt bewerken klik je op het pennetje.
 5. Verwijderen
  Wanneer je een vacature volledig wilt verwijderen, klik je op het emmertje

Aangesloten organisaties kunnen actief zoeken naar vrijwilligers die hun profiel zichtbaar hebben gemaakt. Login in je account en klik bovenaan de pagina in het hoofmenu (de blauwe balk) op "Zoek kandidaat". Wanneer je een geschikte kandidaat hebt gevonden klik je op het profiel van de kandidaat. Je hebt nu diverse opties.

 1. Bekijk het profiel van de kandidaat
 2. Bewaar de kandidaat bij je favorieten.
 3. Neem direct contact op via het contactformulier. 

Wil je geen gebruik meer maken van de vacaturebank en wil je je account verwijderen? Stuur ons dan een e-mail met je verzoek om je account op te zeggen. Wij nemen dan contact met je op om je opzegging door te nemen en je account te verwijderen.

Aan het gebruik van onze diensten zijn voorwaarden verbonden. Raadpleeg deze voorwaarden hier

Kandidaten / Vrijwilligers

De website Vrijwilligerswerk Eemsdelta is een gratis platform om kandidaten en aanbieders van vrijwilligerswerk met elkaar in contact te brengen. Ook aan het reageren op vrijwilligersvacatures zijn geen kosten verbonden. Lees onze voorwaarden voor meer informatie.

Klik in het menu op Registreren/Login. Je komt nu op de pagina waar je een account kunt aanmaken. Vul daar alle benodigde gegevens in en klik onderaan op de knop "Registreren". Je account wordt nu aangemaakt en het team van Vrijwilligerswerk Eemsdelta krijgt een melding dat je je hebt geregistreerd. Na goedkeuring door iemand ven het team kun je volledig gebruik maken van alle voordelen van je account. Wij adviseren je om in de tussentijd je account zoveel mogelijk aan te vullen met je persoonlijke gegevens. Daarmee vergroot je de kans om snel vrijwilligerswerk te vinden.

Op de vacaturepagina kun je één of meer vacaturealerts aanmaken. Op basis van de door jou opgegeven criteria ontvang je vervolgens een overzicht van nieuwe vacatures periodiek in je mailbox. 

Je kunt zelf instellen in je account of je profiel zichtbaar of onzichtbaar is. Standaard is je profiel zichtbaar voor aangesloten organisaties. Als je dat niet wilt, kun je in je account aangeven dat je profiel onzichtbaar is. Hieronder leggen we uit wat het verschil is tussen een zichtbaar en een onzichtbaar profiel:

 • Je profiel is zichtbaar (standaard)
  Aangesloten organisaties kunnen je profiel zien en jou actief benaderen voor een vrijwilligersvacature. Dat vergroot de kans op het vinden van passend vrijwilligerswerk aanzienlijk.
 • Je profiel is onzichtbaar
  Je profiel is nergens zichtbaar op de website en organisaties kunnen je niet vinden of actief benaderen. Je kunt zelf wel zoeken naar vrijwilligerswerk en reageren op vacatures. 

In de FAQ's kun je lezen hoe je je profiel onzichtbaar maakt.

Wanneer je alleen zelf wilt zoeken naar vacatures en niet proactief benaderd wilt worden door organisaties kun je je profiel onzichtbaar maken voor organisaties:

 • Ga naar je account
 • Klik in het linker menu op "Mijn Profiel"
 • In het rechter scherm zie je "Profiel zichtbaar voor organisaties?" staan. Klik in de picklist die daaronder staat op "Nee".
 • Klik daarna onderaan de pagina op de knop "Sla je profiel op"

Je profiel is daarna niet langer zichtbaar voor organisaties.

Heb je een geschikte vrijwilligersvacature gevonden waarop je wilt reageren dan kun je in de vacature op de knop "Direct reageren" klikken. Vul de benodigde gegevens in en klik onderaan op de knop "Direct reageren". De organisatie krijgt nu een melding met jouw gegevens waarna de organisatie contact met je opneemt. 

Wil je geen gebruik meer maken van de vacaturebank en wil je je account verwijderen? Stuur ons dan een e-mail met je verzoek om je account op te zeggen. Wij nemen dan contact met je op om je opzegging door te nemen en je account te verwijderen.

Aan het gebruik van onze diensten zijn voorwaarden verbonden. Raadpleeg deze voorwaarden hier