Logo-Vrijwilligerswerk-Eemsdelta

Privacy Verklaring

Vrijwilligerswerk Eemsdelta is onderdeel van Cadanz Welzijn en is verantwoordelijk voor de verwerking van persoonsgegevens zoals weergegeven in deze privacyverklaring.

Contactgegevens

Persoonsgegevens die wij verwerken

Wanneer je gebruik maakt van onze diensten en persoonsgegevens naar ons verstuurt (bijvoorbeeld door middel van een contactformulier of door een account aan te maken) verwerken wij je persoonsgegevens in onze administratie. De persoonsgegevens die wij in dat geval verwerken zijn:

  • Voor- en achternaam
  • Geslacht
  • Geboortedatum
  • Adresgegevens
  • Telefoonnummer
  • E-mailadres

Bijzondere en/of gevoelige persoonsgegevens die wij verwerken

Onze website en/of dienst heeft niet de intentie gegevens te verzamelen over websitebezoekers die jonger zijn dan 18 jaar, tenzij ze toestemming hebben van ouders of voogd. We kunnen echter niet controleren of een bezoeker ouder dan 18 is. Wij raden ouders dan ook aan betrokken te zijn bij de online-activiteiten van hun kinderen, om zo te voorkomen dat er gegevens over kinderen verzameld worden zonder ouderlijke toestemming. Als je ervan overtuigd bent dat wij zonder die toestemming persoonlijke gegevens hebben verzameld over een minderjarige, neem dan contact met ons op via vrijwilligerswerk@cadanzwelzijn.nl, dan verwijderen wij deze informatie.

Doel en grondslag van de verwerking van persoonsgegevens

• Vrijwilligerswerk Eemsdelta verwerkt jouw persoonsgegevens voor de volgende doelen:
• Verzenden van onze nieuwsbrief en/of reclamefolder
• Je te kunnen bellen of e-mailen wanneer dit nodig is om onze dienstverlening voor jou uit te kunnen voeren.
• Om je aanvraag te kunnen verwerken.
• Om je in contact te kunnen brengen met een aanbieder van vrijwilligerswerk.
• Om goederen en diensten bij je af te leveren.

Geautomatiseerde besluitvorming

Vrijwilligerswerk Eemsdelta neemt nooit op basis van geautomatiseerde verwerkingen besluiten over zaken die (aanzienlijke) gevolgen kunnen hebben voor personen. Het gaat hier om besluiten die worden genomen door computerprogramma’s of -systemen, zonder dat daar een mens (bijvoorbeeld een medewerker van Vrijwilligerswerk Eemsdelta) tussen zit.

Hoelang we persoonsgegevens bewaren

Vrijwilligerswerk Eemsdelta bewaart je persoonsgegevens niet langer dan strikt nodig is om de doelen te realiseren waarvoor je gegevens worden verzameld. Wij hanteren de volgende bewaartermijnen voor de volgende persoonsgegevens:

Voor- en achternaam5 jaarAfhandelen aanvraag
Geslacht 5 jaarAfhandelen aanvraag
Geboortedatum 5 jaar Afhandelen aanvraag
Adresgegevens 5 jaar Afhandelen aanvraag
Telefoonnummer 5 jaar Contact opnemen
E-mailadres 5 jaar Contact opnemen

Delen van persoonsgegevens met derden

Vrijwilligerswerk Eemsdelta verstrekt uitsluitend met jou toestemming je persoonsgegevens aan derden en alleen als dit nodig is voor de uitvoering van onze overeenkomst met jou of om te voldoen aan een wettelijke verplichting.

Cookies, of vergelijkbare technieken, die wij gebruiken

Vrijwilligerswerk Eemsdelta gebruikt functionele, analytische en tracking cookies. Een cookie is een klein tekstbestand dat bij het eerste bezoek aan deze website wordt opgeslagen in de browser van je computer, tablet of smartphone. Vrijwilligerswerk Eemsdelta gebruikt cookies met een puur technische functionaliteit. Deze zorgen ervoor dat de website naar behoren werkt en dat bijvoorbeeld jouw voorkeursinstellingen onthouden worden. Deze cookies worden ook gebruikt om de website goed te laten werken en deze te kunnen optimaliseren. Daarnaast plaatsen we cookies die jouw surfgedrag bijhouden zodat we op maat gemaakte content en advertenties kunnen aanbieden.
Bij je eerste bezoek aan onze website hebben wij je geïnformeerd over ons cookiebeleid. We hebben toen je toestemming gevraagd voor het plaatsen ervan. Op onze website worden ook cookies geplaatst door derden (Google Analytics). Met deze cookies zijn wij in staat onze website te analyseren. Je kunt je afmelden voor cookies door je internetbrowser zo in te stellen dat deze geen cookies meer opslaat. Daarnaast kun je ook alle informatie die eerder is opgeslagen via de instellingen van je browser verwijderen.

Gegevens inzien, aanpassen of verwijderen

Je hebt het recht om je persoonsgegevens in te zien, te corrigeren of te verwijderen. Daarnaast heb je het recht om je eventuele toestemming voor de gegevensverwerking in te trekken of bezwaar te maken tegen de verwerking van jouw persoonsgegevens door Vrijwilligerswerk Eemsdelta en heb je het recht op gegevensoverdraagbaarheid. Dat betekent dat je bij ons een verzoek kunt indienen om de persoonsgegevens die wij van jou beschikken in een computerbestand naar jou of een ander, door jou genoemde organisatie, te sturen.
Je kunt een verzoek tot inzage, correctie, verwijdering, gegevensoverdraging van je persoonsgegevens of verzoek tot intrekking van je toestemming of bezwaar op de verwerking van je persoonsgegevens sturen naar vrijwilligerswerk@cadanzwelzijn.nl. Om er zeker van te zijn dat het verzoek tot inzage door jou is gedaan, vragen wij je een kopie van je identiteitsbewijs met het verzoek mee te sturen. Maak in deze kopie je pasfoto, MRZ (machine readable zone, de strook met nummers onderaan het paspoort), paspoortnummer en Burgerservicenummer (BSN) zwart. Dit ter bescherming van je privacy. We reageren zo snel mogelijk, maar binnen vier weken, op je verzoek.
Vrijwilligerswerk Eemsdelta wil je er tevens op wijzen dat je de mogelijkheid hebt om een klacht in te dienen bij de nationale toezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens. Dat kan via de volgende link: https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/nl/contact-met-de-autoriteit-persoonsgegevens/tip-ons.

Hoe wij persoonsgegevens beveiligen

Vrijwilligerswerk Eemsdelta neemt de bescherming van je gegevens serieus en neemt passende maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging tegen te gaan. Als je het idee hebt dat je gegevens toch niet goed beveiligd zijn of er aanwijzingen zijn van misbruik, neem dan contact op via vrijwilligerswerk@cadanzwelzijn.nl.

De Ontwikkelacademie

Nieuw op onze website: de ontwikkelacademie. Daarin bieden we een overzicht met interessante cursussen, trainingen en workshops voor vrijwilligers én organisaties. Doe ook mee en ontwikkel je kennis, vaardigheden en competenties.  

Bel mij terug

Wil je dat wij jou terugbellen? Vul dan hieronder je naam en telefoonnummer in, dan bellen we je spoedig terug. Of bel met 06-30698742.

Privacy

Jouw privacy is voor ons zeer belangrijk en we realiseren ons dat je op onze website een aantal privacygevoelige gegevens met ons deelt, zoals je naam, geslacht en contactgegevens. Wij hebben die gegevens nodig om een match te kunnen maken tussen kandidaten en aanbieders van vrijwilligerswerk. Vanzelfsprekend gaan we uitermate zorgvuldig met jouw gegevens om. Zo maken maakt website gebruik van versleutelde gegevensoverdracht en slaan wij jouw gegevens niet langer op dan strikt noodzakelijk. Wil je geen gebruik meer maken van je account, neem dan contact met ons op, dan verwijderen wij al jouw gegevens uit onze bestanden.

Privacyverklaring
In onze privacyverklaring lees je hoe wij omgaan met privacygevoelige informatie.

Vergoeding

De vrijwilligersvergoeding (ook wel bekend als vrijwilligersregeling) is geen betaling voor het doen van vrijwilligerswerk. Het is bedoeld als vergoeding van alle door de vrijwilliger gemaakte onkosten in verband met het vrijwilligerswerk, dus inclusief bijvoorbeeld reiskosten en vergoedingen in natura. Als het totaal bedrag van vergoedingen (financieel en in natura) onder de €180,- per maand en €1.800,- per jaar blijft, zijn bewijzen dat de vrijwilliger deze kosten daadwerkelijk heeft gemaakt niet nodig en hoeft ook geen belasting betaald te worden over de vergoeding.

Ben je jonger dan 27 jaar? Dan kan een vergoeding voor vrijwilligerswerk wél gevolgen hebben voor de hoogte van uw uitkering. Dit hangt af van het soort vergoeding. Gaat het om een algemene kostenvergoeding, dan wordt je gekort op uw uitkering. Bij een vergoeding voor daadwerkelijk gemaakte onkosten gebeurt dat niet.

Het grote voordeel van deze regeling: Zolang deze bedragen niet worden overschreden, hoeven zowel vrijwilligersorganisatie als vrijwilliger deze onkosten niet aan te tonen. Zij hoeven hiervoor geen administratie bij te houden, dus geen bonnetjes of urenadministratie, en de ontvangen bedragen hoeven zij ook niet door te geven aan de Belastingdienst.

Op de website van de Belastingdienst staat precies hoe de Belastingsdienst omgaat met de vrijwilligersvergoeding:

Verklaring omtrent gedrag

Veel organisaties die met vrijwilligers werken, vragen van deze vrijwilligers dat zij bij hun gemeente een Verklaring Omtrent het Gedrag Natuurlijke Personen (VOG) aanvragen. Deze aanvraag voor de VOG ontvang je van de organisatie waarvoor je gaat werken. Zij zal in de meeste gevallen ook de kosten van deze verklaring voor haar rekening nemen. In de meeste gevallen wordt de VOG digitaal aangevraagd. Indien dit niet mogelijk of wenselijk is zal er een papieren versie handmatig ingevuld worden. Je dient jouw deel van deze verklaring in te vullen en te ondertekenen, waarna de organisatie waarvoor je vrijwilligerswerk gaat verrichten haar deel invult en ondertekend. Met deze aanvraag kun je bij jouw gemeente terecht om de VOG-aanvraag af te ronden. Als deze wordt afgegeven kun je aan de slag als vrijwilliger bij de organisatie.

Vrijwilligersverzekering

Elke vrijwilliger is verzekerd via de vrijwilligersverzekering van de gemeente. Het maakt niet uit hoe oud je bent, welk vrijwilligerswerk je doet of hoe vaak je dit doet. Ook als je een maatschappelijke stage doet bent je verzekerd. Daarom heeft de gemeente een vrijwilligersverzekering afgesloten bij de VNG. Dit betekent dat je verzekerd bent als je een ongeluk krijgt of schade veroorzaakt. De verzekering geldt ongeacht leeftijd, aard of duur van het vrijwilligerswerk.

Als je vrijwilliger bent bij de brandweer of politie, ben je niet verzekerd via deze verzekering.

Kijk voor meer informatie op de website van de Gemeente Eemsdelta.

Bijscholing

Wanneer je vrijwilligerswerk doet, neem je natuurlijk ook altijd jezelf mee. Jouw kennis en de manier waarop je met mensen en emoties omgaat zijn uniek voor jou. Hoe zet je die kwaliteiten het best in als vrijwilliger?

Ons aanbod met online-trainingen geven je nuttige handvatten. Zo kun je met nóg meer plezier en zelfvertrouwen je vrijwilligerswerk doen. Het gaat om korte trainingen die iedereen kan volgen.

Kijk op onze e-learningpagina voor inspirerende en leerzame e-learning trainingen. Als je wil deelnemen, kun je je daar via de link direct bij de organisator van de cursus aanmelden.

ANBI of SBBI

Je kunt je ook bij Vrijwilligerswerk Eemsdelta inschrijven als je organisatie een ANBI- of een SBBI-status heeft.

Een ANBI is een Algemeen Nut Beogende Instelling en SBBI is een Sociaal Belang Behartigende Instelling.

Vrijwilligersorganisaties moeten weten of ze een ANBI of een SBBI zijn. Dit is van belang om de juiste beslissingen te nemen op het gebied van vrijwilligersvergoedingen, vrijwilligerswerk naast een uitkering of het belastingvrij ontvangen van schenkingen. Beide hebben hun eigen regels, ook op het gebied van wet- en regelgeving.

Wanneer een vrijwilliger een uitkering van het UWV heeft, mag hij/zij alleen vrijwilligerswerk doen bij een organisatie met een ANBI- of een SBBI-status.

Kijk voor meer informatie over ANBI of SBBI op de website van het UWV of kijk op de website van de belastingdienst.

Neem contact met mij op

Wil je meer weten over het werk van Vrijwilligers Steunpunt Eemsdelta? Vul dan onderstaand formulier in of bel met 06-30698742 dan nemen wij contact met je op.

Onze website maakt gebruik van enkele anonieme cookies. In ons privacyreglement lees je hoe wij omgaan met jouw privacy.